Menü
Your Cart

AGRI-FOS 400 Sistemik Fungusit 1 Litre

AGRI-FOS 400 Sistemik Fungusit 1 Litre
AGRI-FOS 400 Sistemik Fungusit 1 Litre
AGRI-FOS 400 Sistemik Fungusit 1 Litre
AGRI-FOS 400 Sistemik Fungusit 1 Litre
AGRI-FOS 400 Sistemik Fungusit 1 Litre
AGRI-FOS 400 Sistemik Fungusit 1 Litre
AGRI-FOS 400 Sistemik Fungusit 1 Litre
AGRI-FOS 400®
SİSTEMİK FUNGUSİT
Agri-Fos 400®, toksik olmayan bir Fosforoz asit türevinden formüle edilmiştir. Yalancı Mildiyö ve Mildiyö hastalıklarının etkin kontrolü için pH 5.6 tamponlu formülasyona sahiptir.
Agri-Fos 400® uygulandığında, bitki tarafından hızlı bir şekilde emilir ve bitki bünyesinde hem floem hem de ksilem ile bitkinin tüm kısımlarına translokasyon yapılır. Doğrudan fungitoksiktir ve ayrıca bitkilerin bağışıklık sistemini güçlendirir. Bitkiye hastalığın kendisi ile savaşma yeteneği verir.

ÜRÜN ADI :AGRI-FOS 400®
GRUP :U:33
TANIM :SİSTEMİK FUNGUSİT (MANTAR İLACI)
ETKİN MADDE :Suda Çözünen Konsantre (SL) - 400 g/l FOSFOROZ ASİT
AMBALAJ :1 LT

  • BİTKİ KORUMA ÜRÜNÜNÜN KULLANMA ŞEKLİ
  • AGRI-FOS 400® kullanım zamanı önemlidir. AGRI-FOS 400® uygulaması için mildiyö’ye yönelik tahmin ve uyarı durumları dikkate alınmalı veya hastalık riskini artıran iklim koşulları oluşmaya başladığında uygulamaya geçilmelidir.
    Bağ-mildiyö; ilk uygulamaya sürgünler 25-30 cm uzunluğuna ulaşınca başlanmalıdır. İkinci ve sonraki ilaçlamalar 1. ilacın etki süresi ve hastalığın gelişme durumu, meteorolojik faktörler göz önüne alınarak 10-15 gün ara ile ilaçlama yapılır.
    Domates mildiyö; Çevredeki domates yapraklarında 3-5mm çapında, kahverengi lekelerin altında beyaz kül gibi örtünün görülmesiyle veya hastalığın her yıl çıktığı yerlerde, hastalık için uygun koşullar görüldüğünde uygulamaya başlanır. Hastalığın seyrine ve iklim koşullarına göre 10 gün aralıklarla uygulamaya devam edilir.
    Hıyar(Sera)-Kabakgillerde mildiyö; Uygulama bitkiler kol atmaya başladığında veya ilk mildiyö belirtisinin görülmesi ile uygulamaya başlanır ve hastalığın şiddetine göre 10 gün aralıklarla sürdürülür. Uygulamaların bitkinin her tarafını, özellikle de yaprak altlarını kaplayacak şekilde yapılması gerekmektedir.
    Marul mildiyösü; Fideliklerde hastalık görülmeden koruyucu bir uygulama yapılmalıdır. Mildiyö görülürse hasta kısımlar toplanıp yok edildikten sonra birer hafta aralarla fidelerin şaşırtılmasına kadar uygulama sürdürülmelidir. Şaşırtıldıktan sonra hastalığın çevrede görülmesi ile uygulamaya başlanmalı ve birer hafta aralarla devam edilmelidir. Uygulama, sulama yapıldıktan ve yapraklar kuruduktan sonra yapılmalıdır. Yaprakların alt ve üstlerinin ürün ile iyice kaplanmasına özen gösterilmelidir.
    Turunçgil meyvelerinde kahverengi çürüklük ve gövde zamklanması: 1. İlaçlama: Sonbaharda yağışlar başlamadan önce veya ilk yağmurlardan hemen sonra yapılmalıdır. 2. İlaçlama: Havalar yağışlı giderse 1. İlaçlamadan 15 gün sonra yapılmalıdır. *Gövde enfeksiyonlarına karşı: Enfekteli ağaçlardaki yaralar ekim, ocak ve mart aylarında odun dokusuna kadar temizlenmelidir.
    Gövde ve kökboğazı enfeksiyonlarında bir uygulama yapılır. Yara yerindeki kabuk temiz bir bıçak ile tamamen temizlenmeli ve özellikle ağaç tacının 1-1,5 metre yüksekliğe kadar olan kısımları iyice ilaçlanmalıdır. Uygulama sayısı ve tarihleri kaydededilmelidir.
    Patates-mildiyö; Hastalık çıkışı için yüksek nem gibi iklim koşulları oluştuğunda veya çevrede ilk hastalık belirtilerinin görülmesi ile ilaçlamaya başlanır ve hastalığın şiddetine göre 10-12 gün aralıklarla ilaçlama tekrarlanır.
    Narda Phytophthora Kök ve Kökboğazı çürüklüğü; Uygulama koruyucu olarak dikimle birlikte yapılır. Hastalığın görüldüğü bahçelerde ise ilk belirtiler görüldüğünde uygulamalara başlanır ve hızlı sürgün gelişim dönemlerinde (ilkbahar, yaz, sonbahar) devam edilir. Toprak üstü uygulamalarında ağacın tümü kaplanacak şekilde rüzgarsız havada uygulama yapılmalıdır.
    Soğan Mildiyösü Günlük ortalama sıcaklığın 16°C’ ye ulaşması ve orantılı nemin %80’i bulması ile mücadeleye başlanması gerekirse de yörede hastalığın ilk belirtilerinin saptanması ile ilaçlamalara başlanmalıdır.
    Muzda Fusarium Solgunluğu Uygulamaya muzun erken gelişim döneminde başlanır ve 10’ar gün aralıklarla 3 uygulama yapılır. Küçük alanlarda süzgeçli kova ile fidan diplerine ilaçlı su şeklinde uygulama da yapılabilir.
    Çilekte Kök Çürüklüğü: Dikimden önce toprak uygulaması veya fidelerin ilaçlanması şeklinde yapılmalıdır, ilaçlamalar çilek fidelerinin toprak yüzeyine çıktığı zaman fide diplerine ilaçlı su uygulaması şeklinde yapılmalıdır.
    İlaçlama küçük alanlarda süzgeçli kova ile fide kök diplerine can suyu olarak yada büyük alanlarda damlama sulama ile yapılmalıdır.

Yorum Yap

Lütfen yorum yazmak için oturum açın ya da kayıt olun.
349,90 TL
Vergiler Hariç: 318,09 TL
  • Stok: Stokta Var
  • Model: AGRIFOS1LT
  • Ağırlık: 2.00kg
  • SKU: AGRIFOS400
We use cookies and other similar technologies to improve your browsing experience and the functionality of our site. Privacy Policy.